GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-01-22
SAUSAINIAI „SNIEGO PIRŠTELIAI“
200g sviesto
1 kiaušinis
100g grietinės (3-4v.š)
450-500g miltų
200g riešutų
200g cukraus
Sausainių apvoliojimui:
Cukraus pudros
Susmulkinti riešutus. Kiaušinį, grietinę, minkštą sviestą išsukti su mikseriu. Sumaišyti su miltais ir riešutais. Iš tešlos padaryti pirštelius ar norimč formą ir kepti 15-20min, 180C. Karštus apvolioti cukraus pudroje.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Miltų gali prireikti daugiau, nes tešla t.b. minkšta, bet nelipti prie rankų. Vietoj sviesto dėjau kepinių margariną. Galima dėti vieną šalia kito, nes kepdami nesipučia. Išėjo 3 orkaitės skardos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą