GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-22

ČILI KIAULIENA „A LE KINIETIŠKAI“


200-300g kiaulienos išpjovos
1 didelė morka
1 didelis svogūnas
340g konservuotų ananasų
2 v.š. kukurūzų arba bulvių krakmolo
Mažas čili pipiras
Mėsos marinatui:
2-3v.š. sojų padažo
0,5 a.š. česnakinės druskos
Padažui:
2 v.š. pomidorų padažo
1 v.š. rudojo cukraus
1 a.š. sojų padažo
Likusios nuo konservuotų ananasų sultys
1 v.š. be kaupo kukurūzų arba bulvių krakmolo

Mėsą supjaustyti mažais kubeliais ir marinuoti 1val šaldytuve. Mėsą sumaišyti su krakmolu ir apkepti keptuvėje taip, kad kubeliai nesuliptų vienas su kitu. Mėsą sudėti į lėkštę ir uždengti, kad neatšaltų.
Morkas supjaustyti šiaudeliais, kelias minutes pakepti keptuvėje, sudėti pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir smulkintą čili pipirą, prieš baigiant kepti daržoves sudėti gabalėliais pjaustytą konservuotą ananasą.
Padažui į įkaitintą keptuvę supilti pomidorų padažą, suberti cukrų, pastoviai maišant supilti sojų padažą, ananasų sultis sumaišytas su krakmolu, truputėli pakepti ir supilti ant daržovių sumaišytų su mėsa. Pakepti 2-3 min.

KOMENTARAS: Atsargiai su čili pipiru!!! Jei nemėgstate aštriai naudokite papriką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą