GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-01-11
ŽUVIES UŽKEPĖLĖ
700g menkių filė be odos
1 stiklinė miltų
1 vidutinis svogūnas
1 vidutinė morka
100g moliūgo (be odos ir sėklų)
100g fermentinio sūrio
1-1,5 stiklinės virtų ryžių
2 skiltelės česnako
3-4v.š. grietinės
1 v.š. džiovinto saliero
Menkių filė supjauatyti gabalais, supreskoniuoti, apvolioti miltuose ir apkepti keptuvėje. Svogūną ir česnaką supjaustyti kubeliais, morką ir moliūgą sutarkuoti burokine tarka, suberti džiovintą salierą, truputėlį druskos ir apkepti kitoje keptuvėje. Į kepimo indelius dėti apkeptą žuvį. Ant jos dėti grietinę, virtus ryžius ir pakeptas daržoves. Kepti orkaitėje 180C, 15-20min. Prieš baigiant kepti apibarstyti tarkuotu sūriu.
KOMENTARAS: galima kepti ir viename didesniame stikliniame arba moliniame inde.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą