GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-01-11
GUSTAVO KIŠKIO PYRAGAS
Pagrindas:
100g sviesto
200g sausainių
1 v.š. rudojo cukraus
Viršus:
800g varškės
1 stiklinė balto cukraus
4 kiaušiniai
7g vanilinio cukraus
1 v.š. aguonų
1 apelsinas
Padrindui sausainius susmulkinti, suberti cukrų, supilti tirpintą sviestą, gerai išmaišyti, suberti į 25cm skersmens kepimo formą ir tolygiai paskirstyti. Viršuj kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į varškę supilti plaktus kiaušinius, aguonas, sutarkuoti visą apelsiną (su žievelėmis). Masę supilti ant sausainių pagrindo ir kepti 55-60min, 160C.
Šaltinis Lietuvos televizijos laida vaikams “Gustavo enciklopedija“
KOMENTARAS: originaliame recepte vanilinio cukraus nėra, bet man skaniau kai jo yra varškės pyraguose. Pyragas begantis, tad geriau kepti stikliniame inde arba po nuimamais kraštais kepimo forma padaryti folijos dubenėlį. Skanus daugiau panašus ne į pyragą, o pagerintą varškės apkepą. Beja, aš naudojau grūdėtą varškę, kurią prieš dedant sutryniau smulkintuvu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą