
Pagrindas:
100g sviesto
200g sausainių
1 v.š. rudojo cukraus
Viršus:
800g varškės
1 stiklinė balto cukraus
4 kiaušiniai
7g vanilinio cukraus
1 v.š. aguonų
1 apelsinas
Padrindui sausainius susmulkinti, suberti cukrų, supilti tirpintą sviestą, gerai išmaišyti, suberti į 25cm skersmens kepimo formą ir tolygiai paskirstyti. Viršuj kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į varškę supilti plaktus kiaušinius, aguonas, sutarkuoti visą apelsiną (su žievelėmis). Masę supilti ant sausainių pagrindo ir kepti 55-60min, 160C.

Šaltinis Lietuvos televizijos laida vaikams “Gustavo enciklopedija“
KOMENTARAS: originaliame recepte vanilinio cukraus nėra, bet man skaniau kai jo yra varškės pyraguose. Pyragas begantis, tad geriau kepti stikliniame inde arba po nuimamais kraštais kepimo forma padaryti folijos dubenėlį. Skanus daugiau panašus ne į pyragą, o pagerintą varškės apkepą. Beja, aš naudojau grūdėtą varškę, kurią prieš dedant sutryniau smulkintuvu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą