
1,3kg karka
Karkos ištrinimui:
1v.š rupios druskos, 1v.š. smulkinto česnako, 1v.š. alyvuogių aliejaus
Virimui:
1 svogūnas
4-5 lauro lapai
5 pipirų žirneliai
Daržovių troškiniui:
5 didelės bulvės
1 didelė morka
1 svogūnas
1 stiklinė daržovių sultinio
4 v.š. pomidorų padažo
Nedidelis šviežias kopūstas
Karką iš vakaro ištrinti ir per naktį palikti šalsytuve. Virti 1,5val su lauro lapais, pipirais ir nulupta, nepjaustyta svogūno galva. Iš folijos padaryti bliudelį, jį dėti ant kepimo skardos, į jį įdėti virtą karką, įpilti 50ml vandens, galima įdėti džiovinto saliero lapų ir kepti 180C, 30min. Kepančią karką kelis kartus apipilti susidariusiomis sultimis.

Kol kepa karka daromas troškinys. Svogūną supjaustyti kubeliais, morką sutarkuoti burokine tarka ir apkepti gilioje troškino keptuvėje. Bulves supjaustyti mažais kubeliais, sudėti ant apkeptų daržovių, supilti sultinį ir troškinti 5min. Sudėti šiaudeliais pjaustytą kopūstą ir troškinti 20min. Tada sudėti poidorų padažą, jei reikia įberti druskos ir dar patroškinti 5-10min, kol galutinai suminkštės daržovės.
KOMENTARAS: Darbo daug, tačiau skonis viską atperka. Troškinio ir vienos karkos pilnai užteko pavalgyti dviem žmonėm.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą