GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-11

KARKA SU TROŠKINTAIS KOPŪSTAIS IR BULVĖMIS


1,3kg karka
Karkos ištrinimui:
1v.š rupios druskos, 1v.š. smulkinto česnako, 1v.š. alyvuogių aliejaus
Virimui:
1 svogūnas
4-5 lauro lapai
5 pipirų žirneliai
Daržovių troškiniui:
5 didelės bulvės
1 didelė morka
1 svogūnas
1 stiklinė daržovių sultinio
4 v.š. pomidorų padažo
Nedidelis šviežias kopūstas

Karką iš vakaro ištrinti ir per naktį palikti šalsytuve. Virti 1,5val su lauro lapais, pipirais ir nulupta, nepjaustyta svogūno galva. Iš folijos padaryti bliudelį, jį dėti ant kepimo skardos, į jį įdėti virtą karką, įpilti 50ml vandens, galima įdėti džiovinto saliero lapų ir kepti 180C, 30min. Kepančią karką kelis kartus apipilti susidariusiomis sultimis.

Kol kepa karka daromas troškinys. Svogūną supjaustyti kubeliais, morką sutarkuoti burokine tarka ir apkepti gilioje troškino keptuvėje. Bulves supjaustyti mažais kubeliais, sudėti ant apkeptų daržovių, supilti sultinį ir troškinti 5min. Sudėti šiaudeliais pjaustytą kopūstą ir troškinti 20min. Tada sudėti poidorų padažą, jei reikia įberti druskos ir dar patroškinti 5-10min, kol galutinai suminkštės daržovės.

KOMENTARAS: Darbo daug, tačiau skonis viską atperka. Troškinio ir vienos karkos pilnai užteko pavalgyti dviem žmonėm.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą