GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-12-29

MOLIŪGŲ IR GELTONŲ SLYVŲ UOGIENĖ


3kg moliūgo minkštimo
2kg geltonų slyvų
2kg cukraus
7 dideli svarainiai

Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais. Iš slyvų išimti kauliukus ir perpjauti pusiau. Iš svarainių išimti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka. Į puodą sudėti slyvas, moliūgą, svarainius, apipilti cukrumi ir palikti per naktį. Virti 30min ant silpnos ugnies vis pamaišant, nes kitaip prisvils. Supilstyti į stiklainius.

KOMENTARAS: Iš nurodyto kiekio gaunasi ~6l saldžiarūgštės uogienės. Patariu virti puode su storu dugnu arba padengtu teflonu, nes slyvos labai mėgsta prisvilti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą