GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-12-29

MEDUOLINIS MOLIŪGŲ KEKSAS


250g moliūgo (be odos ir sėklų)
350g miltų
1a.š. kepimo miltelių
1 didelis kiaušinis
100g rudojo cukraus
180g tirpinto sviesto
140g medaus
1a.š. tarkuoto imbiero

Moliūgą nulupti, išimti minkštimą ir sutarkuoti burokine tarka. Sumaišyti su medumi, sviestu ir kiaušiniu. Suberti cukrų, miltus, kepimo miltelius, tarkuotą imbierą ir gerai išmaišyti. Kepti 45-50min, 180C. Atvėsusį apibarstyti cukraus pudros ir cinamono mišiniu.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: Keksas kvepiantis Kalėdomis. Dar galima įdėti 2a.š. apelsino žievelės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą