GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-12-29
CUKINIJŲ IR MOLIŪGŲ PADAŽAS
1kg moliūgo
800g cukinijos
1,2 kg pomidorų arba 0,5l pomidorų padažo
0,5 stiklinė cukraus
40g acto
0,5 stiklinė aliejaus
1,5v.š. druskos
1 didelis svogūnas
3-5 skiltelės česnako
1 sauja džiovinto saliero lapų
1 a.š. šviežiai grūstų pipirų
Moliūgą ir cukiniją nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Užpilti druska, išmaišyti ir palikti 2-3val kol susidarys sultis, jas nupilti. Į puodą sudėti moliūgo ir cukinijos masę, nuluptus ir smulkiai pjaustytus pomidorus arba supilti pomidorų padažą, supilti aliejų, actą, suberti cukrų, pipirus, džiovintus saliero lapus, sudėti kubeliais pjaustytą ir pakepintą svogūną ir virti ant vidutinės ugnies 35-40min.
Šaltinis už receptą didelis ačiū Živilei S.
KOMENTARAS: Iš nurodyto kiekio gaunasi 1,5l. Kartu su svogūnu galima pakepinti ir kubeliais pjaustytą papriką. Vietoj džiovintų saliero lapų galima dėti šviežius krapus ir petražoles. Dariau ir su pomidorais ir su pomidorų padažu, tai man asmeniškai antras variantas daug skanesnis. Moliūgo galima nedėti ir naudoti tik cukiniją. Paskutinius kartus susidariusio skysčio nuo cukinijos ir moliūgo nenupyliau ir gavosi dar skaniau nei be jo.
Naudojamas ant picos, troškiniams, kaip padažas lietiniams su mėsa, šiaip prie mėsos ir dar daug kur.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą