
1kg moliūgo
800g cukinijos
1,2 kg pomidorų arba 0,5l pomidorų padažo
0,5 stiklinė cukraus
40g acto
0,5 stiklinė aliejaus
1,5v.š. druskos
1 didelis svogūnas
3-5 skiltelės česnako
1 sauja džiovinto saliero lapų
1 a.š. šviežiai grūstų pipirų
Moliūgą ir cukiniją nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Užpilti druska, išmaišyti ir palikti 2-3val kol susidarys sultis, jas nupilti. Į puodą sudėti moliūgo ir cukinijos masę, nuluptus ir smulkiai pjaustytus pomidorus arba supilti pomidorų padažą, supilti aliejų, actą, suberti cukrų, pipirus, džiovintus saliero lapus, sudėti kubeliais pjaustytą ir pakepintą svogūną ir virti ant vidutinės ugnies 35-40min.

Šaltinis už receptą didelis ačiū Živilei S.
KOMENTARAS: Iš nurodyto kiekio gaunasi 1,5l. Kartu su svogūnu galima pakepinti ir kubeliais pjaustytą papriką. Vietoj džiovintų saliero lapų galima dėti šviežius krapus ir petražoles. Dariau ir su pomidorais ir su pomidorų padažu, tai man asmeniškai antras variantas daug skanesnis. Moliūgo galima nedėti ir naudoti tik cukiniją. Paskutinius kartus susidariusio skysčio nuo cukinijos ir moliūgo nenupyliau ir gavosi dar skaniau nei be jo.
Naudojamas ant picos, troškiniams, kaip padažas lietiniams su mėsa, šiaip prie mėsos ir dar daug kur.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą