GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-12-29
MOLIŪGŲ UOGIENĖ
3kg moliūgo minkštimo
700g obuolių
1,1kg cukraus
4 dideli svarainiai
Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais. Iš svarainių išimti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka. Į puodą sudėti obuolius, moliūgą, svarainius, apipilti cukrumi ir palikti per naktį. Išgriebti moliūgą ir sirupą užvirti. Vėl užpilti ant prieš tai išgriebtų moliūgo gabaliukų. Palaikyti 10-12val ir virti 40-45min ant silpnos ugnies. Supilstyti į stiklainius.
KOMENTARAS: Iš nurodyto kiekio gaunasi 2,5l uogienės. Moliūgo ir obuolių kiekis nurodytas jau nuluptų ir išėmus sėklas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą