
3kg moliūgo minkštimo
700g obuolių
1,1kg cukraus
4 dideli svarainiai
Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais. Iš svarainių išimti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka. Į puodą sudėti obuolius, moliūgą, svarainius, apipilti cukrumi ir palikti per naktį. Išgriebti moliūgą ir sirupą užvirti. Vėl užpilti ant prieš tai išgriebtų moliūgo gabaliukų. Palaikyti 10-12val ir virti 40-45min ant silpnos ugnies. Supilstyti į stiklainius.
KOMENTARAS: Iš nurodyto kiekio gaunasi 2,5l uogienės. Moliūgo ir obuolių kiekis nurodytas jau nuluptų ir išėmus sėklas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą