GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-12-23
BISKVITINIS OBUOLIŲ PYRAGAS SU KOKOSO DROŽLĖMIS
170g miltų
150g cukraus
4 kiaušiniai
100g tirpinto sviesto
3 saldžiarūgščiai obuoliai
50g kokoso drožlių
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Supilti lydytą atvėsusį sviestą. Maišant pilti miltus ir kokoso drožles. Obuolius nulupti, išimti šerdis ir supjaustyti skiltelėmis. Kepimo formoje išdėlioti obuolių skilteles ir užpilti tešlą. Kepti 35min, 180C.
KOMENTARAS: Skanus ir paprastas, kaip du*du. Kepiau 23cm skersmens formoje, todėl gavosi plonytis. Geriausias derinys šis pyragas ir vaniliniai ledai apibarstyti kokoso drožlėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą