GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-12-22
KARŠTAS LAVAŠAS SU VIŠTIENA
10 vnt mažųjų vištienos filė
5 lavašo blynai
2 pomidorai
2 švieži agurkai
5 dideli salotų lapai
5 fermentinio sūrio lapeliai
200g brinzos sūrio
1 svogūnas
10v.š. česnakinio padažo
Česnakinės druskos
Vištienos marinavimui: grūdėtų garstyčių, smulkinto česnako, lengvo sojų padažo.
Vištienos krūtinėlę 30min marinuoti grūdėtų garstyčių, smulkinto česnako, lengvo sojų padažo marinate ir iškepti keptuvėje. Lavašo blynus ištepti česnakiniu padažu. Jo viduryje per visą ilgį sudėti keptą vištieną ir visus likusius prieš tai supjaustytus produktus, apibarstyti česnakine druska, suvynioti ir kepti orkaitėje 20min, 200C temperatūroje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą