GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-12-22
AGURKŲ GRIEŽINĖLIAI ŽIEMAI
1,5kg agurkų
0,5kg cukinijos
0,5 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės aliejaus
1 v.š. nubrauktas druskos
1/3 stiklinės acto
1,5 stiklinės vandens
4 skiltelės česnako
2 lauro lapai
6 pipirų žirneliai
Sauja džiovinto saliero lapų
Agurkus supjaustyti 0,5-0,8cm storio griežinėliais, cukiniją nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kaip agurkus. Agurkus ir cukiniją sudėti į puodą, suberti druską, cukrų, sumesti česnako riekeles, lauro lapus, suberti džiovintus saliero lapus, pipirus, užpilti vandeniu ir atsargiai išmaišyti. Supilti actą, aliejų, atsargiai išmaišyti, uždengti ir palikti parai marinuotis (min 12 val.). Puodą su agurkais užkaisti ir kaitinti iki užvirimo (virti nereikia). Karštus agurkus sudėti į stiklainius, užpilti puode likusiu marinatu, užsukti ir palikti parai apverstus dangteliai žemyn.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Gavosi 2l. Vietoj džiovinto saliero lapų galima dėti šviežius krapus ir petražoles. Cukinijos galima ir nedėti. SUPER receptas, gaunasi traškūs agurkėliai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą