
1,5kg agurkų
0,5kg cukinijos
0,5 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės aliejaus
1 v.š. nubrauktas druskos
1/3 stiklinės acto
1,5 stiklinės vandens
4 skiltelės česnako
2 lauro lapai
6 pipirų žirneliai
Sauja džiovinto saliero lapų
Agurkus supjaustyti 0,5-0,8cm storio griežinėliais, cukiniją nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kaip agurkus. Agurkus ir cukiniją sudėti į puodą, suberti druską, cukrų, sumesti česnako riekeles, lauro lapus, suberti džiovintus saliero lapus, pipirus, užpilti vandeniu ir atsargiai išmaišyti. Supilti actą, aliejų, atsargiai išmaišyti, uždengti ir palikti parai marinuotis (min 12 val.). Puodą su agurkais užkaisti ir kaitinti iki užvirimo (virti nereikia). Karštus agurkus sudėti į stiklainius, užpilti puode likusiu marinatu, užsukti ir palikti parai apverstus dangteliai žemyn.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Gavosi 2l. Vietoj džiovinto saliero lapų galima dėti šviežius krapus ir petražoles. Cukinijos galima ir nedėti. SUPER receptas, gaunasi traškūs agurkėliai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą