
100g sausainių „Gaidelis“
100g šokoladinių sausainių
70g tirpinto sviesto
500g maskarponės sūrio
125g baltojo cukraus
2 v.š. miltų
125g grietinės
1 a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
30g juodojo šokolado
50 stambiai kapotų lazdyno riešutų
Papuošimui:
400ml plakamosios gietinėlės
50g juodojo šokolado
Sausainius sumalti arba smulkiai sulaužyti ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Sukrėsti į 32cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais ir išlyginti. Laikyti šaldytuve, kol pagaminsit sūrio sluoksnį.
Maskarponės sūrį išplati su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Įmaišyti miltus ir kiaušinį. Masę padalinti pusiau. Ištirpinti šokoladą ir įmaišyti į vieną masę. Į kitą masę įmaišyti riešutus. Ant sausainių pagrindo sudėti baltąją, paskui šokoladinę masę. Kepti 175C, 60min. Iškepusį atvėsinti ir nakčiai palikti šaldytuve. Prieš patiekiant aptepti plakta gietinėle ir apibarstyti šokolado drožlėmis.

Šaltinis: originalus receptas
KOMENTARAS: Tortas “bėgantis“, tad geriausia kepant po nuimamais kraštais kepimo forma padaryti folijos dubenėlį. Recepte kepimo laikas nurodytas 75min, bet aš kepiau iš mažesnio kieko produktu, tai 60min buvo pats tas.
As kepiau, gavosi labai skanus! bet jis man labai susmego. Nezinau kodel. Kepimo metu dar orkaiteje jis buvo labai iskiles, o kai isemiau ji ir palikau atvesti ant stalo labai labai susmego...
AtsakytiPanaikintiMano nuoraukoje taip pat matosi, kad ir man taip atsitiko, bet grietinėlė tai puikiai paslėpė. Kepiau jį kelis kartus, bandžiau ir aukštesnėje ir žemesnėje temperatūroje, bet visus kartus susmego. Tai net neįsivaizduoju kodėl taip atsitinka.
AtsakytiPanaikinti