GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-26

TORTAS “SNICKERS”


Biskvitas:
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės miltų
0,5 skardinės virto kondensuoto pieno (Rududu)
1 stiklinė grietinės
1 a.š. gesintos sodos
Sulaistymas:
Vanduo + cukrus
Kremas:
500g grietinėlės (35-36 %)
3 v.š. cukraus
Antras kremas:
2/3 skardinės virto kondensuoto pieno (Rududu) (kambario temperatūros)
100g minkšto, kambario temperatūros, sviesto
80g pakepintų žemės riešutų

Visus ingridientus skirtus biskvitui sumaišyti mikseriu. Pilti į formą, išklotą sviestiniu popieriumi, puse tešlos ir kepti 180 laipsnių apie 15min. Taip iškepti du biskvitus.
Atvėsusius perpjauti per puse, gausis 4 lakštai. Sulaistyti sirupu. Pirmas kremas: grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų. Antras kremas: kondensuotą pieną, sviestą, ir kepintus - smulkintus riešutus sumaišyti. Ant pirmo biskvito uždėti puse grietinėlės. Uždengti antru biskvitu, užtepti uždėti riešutų kremą, uždengti trečiu biskvitu, uždėti likusią grietinėlę ir uždengti ketvirtu biskvitu. Dėti į šaldytuvą. Puošti pagal fantaziją.


Šaltinis: originalus receptas

KOMENTARAS: Labai sotus tortas. Tortas valgomas tik trečią dieną. Taigi: pirmą dieną - sutepamas, antrą - puošiamas, trečią - valgomas. Antro kremo neplakti ilgai, nes pasidarys kaip varškė ir produktai jam turi būti vienodos temperatūros, geriausia juos laikyti kambario temeratūroje parą. Aš dariau tortą-mašiną, todėl sutepus tortą nupjoviau kraštus (pvz nuotraukoj) ir paguldžiau ant pagrindo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą