
Biskvitas:
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės miltų
0,5 skardinės virto kondensuoto pieno (Rududu)
1 stiklinė grietinės
1 a.š. gesintos sodos
Sulaistymas:
Vanduo + cukrus
Kremas:
500g grietinėlės (35-36 %)
3 v.š. cukraus
Antras kremas:
2/3 skardinės virto kondensuoto pieno (Rududu) (kambario temperatūros)
100g minkšto, kambario temperatūros, sviesto
80g pakepintų žemės riešutų
Visus ingridientus skirtus biskvitui sumaišyti mikseriu. Pilti į formą, išklotą sviestiniu popieriumi, puse tešlos ir kepti 180 laipsnių apie 15min. Taip iškepti du biskvitus.
Atvėsusius perpjauti per puse, gausis 4 lakštai. Sulaistyti sirupu. Pirmas kremas: grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų. Antras kremas: kondensuotą pieną, sviestą, ir kepintus - smulkintus riešutus sumaišyti. Ant pirmo biskvito uždėti puse grietinėlės. Uždengti antru biskvitu, užtepti uždėti riešutų kremą, uždengti trečiu biskvitu, uždėti likusią grietinėlę ir uždengti ketvirtu biskvitu. Dėti į šaldytuvą. Puošti pagal fantaziją.


Šaltinis: originalus receptas
KOMENTARAS: Labai sotus tortas. Tortas valgomas tik trečią dieną. Taigi: pirmą dieną - sutepamas, antrą - puošiamas, trečią - valgomas. Antro kremo neplakti ilgai, nes pasidarys kaip varškė ir produktai jam turi būti vienodos temperatūros, geriausia juos laikyti kambario temeratūroje parą. Aš dariau tortą-mašiną, todėl sutepus tortą nupjoviau kraštus (pvz nuotraukoj) ir paguldžiau ant pagrindo.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą