GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-27

ŽĖLĖ TORTAS SU KONDENSUOTU PIENU


4 pokeliai skirtingų spalvų žėlė (išskyrus citrinų skonio)
2 pokeliai citrinų skonio žėlė
1 indelis kondensuoto pieno
3-4 vidutinio dydžio obuoliai

4 pokelius skirtingų skonių žėlė paruošti atskiruose indeliuose 350ml vandens kiekyje. Kai sustings supjaustyti. Obuolius nulupti, išimti šerdis ir supjaustyti kubeliais. Sumaišyti žėlė gabaliukus ir obuolius. Citrinų skonio žėlė ištirpinti 0,5l vandens ir kai atvės supilti kondensuotą pieną, išmaišyti, supilti ant žėlė ir obuolių mišinio, išmaišyti ir supilti į norimą formą. Palikti šaldytuve kol galitinai sustings.

KOMENTARAS: Pats mėgstamiausias vaikų ir daugelio suaugusiųjų tortas. Kondensuoto pieno nepilti ant karštos žėlė, nes sutrauks. Jei nemėgstate obuolių galite nedėti, bet jie suteikia gaivumo ir šiam tortui labai tinka. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą