GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-27

APVERSTAS KARAMELINIS BANANŲ PYRAGAS


75g sviesto
100g balto cukraus
2 kiaušiniai
1a.š. vanilinio cukraus
125ml grietinės
225g miltų
0,5a.š. kepimo miltelių
0,4 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
2 dideli sunokę bananai
Viršus:
50g sviesto
150g smulkaus rudo cukraus
3 dideli sunokę babanai

Viršui kambario temperatūros sviestą suplakti su ruduoju cukrumi iki purumo (~5min). Gauta mase ištepti 26cm skersmens kepimo formą (dugną ir sieneles). Ant dugno sukloti išilgai pjaustytus bananus.
Tešlai kambario temperatūros sviestą suplakti su baltu cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno plakti ~1min. Įmaišyti vanilinį cukrų ir grietinę. Suberti miltus sumaišytus su soda, kepimo milteliais, druska. Išmaišyti. Sutrinti bananus ir įmaišyti į masę. Tešlą supilti ant išklotų bananų ir kepti 180C, 45-55min (kol pyragas atšoks nuo formos sienelės). Iškepusį ištraukti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių. Dėti ant lėkštės ir apversti.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: Labai skanus bananinis viršus, pats pyragas drėgnas. tinka tik smulkus rudas cukrus, nes kitaip sunkiai ištirpsta. Pyragas bėgantis, tad geriau po nuimamais kraštais kepimo forma padaryti folijos dubenėlį. Jei valgysite namuose keliese, tai kepti iš pusės normos 20cm skersmens formoje, nes iš visos gaunasi per didelis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą