
75g sviesto
100g balto cukraus
2 kiaušiniai
1a.š. vanilinio cukraus
125ml grietinės
225g miltų
0,5a.š. kepimo miltelių
0,4 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
2 dideli sunokę bananai
Viršus:
50g sviesto
150g smulkaus rudo cukraus
3 dideli sunokę babanai
Viršui kambario temperatūros sviestą suplakti su ruduoju cukrumi iki purumo (~5min). Gauta mase ištepti 26cm skersmens kepimo formą (dugną ir sieneles). Ant dugno sukloti išilgai pjaustytus bananus.
Tešlai kambario temperatūros sviestą suplakti su baltu cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno plakti ~1min. Įmaišyti vanilinį cukrų ir grietinę. Suberti miltus sumaišytus su soda, kepimo milteliais, druska. Išmaišyti. Sutrinti bananus ir įmaišyti į masę. Tešlą supilti ant išklotų bananų ir kepti 180C, 45-55min (kol pyragas atšoks nuo formos sienelės). Iškepusį ištraukti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių. Dėti ant lėkštės ir apversti.

Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Labai skanus bananinis viršus, pats pyragas drėgnas. tinka tik smulkus rudas cukrus, nes kitaip sunkiai ištirpsta. Pyragas bėgantis, tad geriau po nuimamais kraštais kepimo forma padaryti folijos dubenėlį. Jei valgysite namuose keliese, tai kepti iš pusės normos 20cm skersmens formoje, nes iš visos gaunasi per didelis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą