
500g kvietinių miltų
200g raugo
250ml vandens
3-4g sausų mielių
10g druskos
1 a.š. maltų kmynų
Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą (10min). Tešla turi būti elastinga, šiek tiek lipni. Įdėti į aliejumi išteptą dubenį ir uždengus maistine plevele plaikyti 2-2,5val kol padvigubės. Jei tešla auga greičiau, apminkyti ir leisti augti 2val. Tešlą padalinti į du gabalus ir išminkyti 15cm ilgio kepalą. Padėti ant skardoje iškloto kepimo popieriaus ir apibarstyti ruginiais miltais. Palikti augti 1-1,5val. Kepti 200C, 40min su garais (į kitą skardą įpilti karšto vandens ir pastatyti orkaitės apačioje). Svarbiausia, kad kepimo metu 10-12min orkaitė būtų drėgna.

Šaltinis originalus raceptas
KOMENTARAS: kaip pasigaminti raugą aprašyta originaliame recepte.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą