GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-01-28
ĮDARYTOS BULVĖS
6 šviežios vidutinio dydžio bulvės
250g kiaulienos faršo
1 mažas svogūnas
2 skiltelės česnako
1 v.š. majonezo
1 v.š. pomidorų padažo
Prieskoniai
Bulves nušveisti kempinės šiurkščiaja puse ir nuplauti po tekančiu vandeniu. Perpjauti pusiau, išimti minkštimą, paliekant apie 1cm prie lupenų. Faršą apkepti su svogūnais ir česnaku. Į iškeptą faršą įdėti majonezą, pomidorų padažą, išmaišyti ir įdaryti bulvių puseles. Sudėti į orkaitės kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 180C, 20-25min.
KOMENTARAS: Jei naudosite senas bulves pirmiau apvirti su lupenomis 15min. Tada nulupti ir išskobti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą