GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-28

ORKAITĖJE KEPTOS VIŠTIENOS BLAUZDELĖS


6vnt viščiukų broilerių blauzdelės
Marinatui:
4 skiltelės česnako
1,5 v.š. majonezo
0,5-1 a.š. medaus
1-1,5 a.š. česnakinės druskos
Šviežiai grustų pipirų
1 v.š. džiovintų saliero lapų
1 mažas svogūnas

Marinatui: česnako skilteles išspausti, sutarkuoti svogūną, kad jis būtų kaip košė, sudėti likusius produktus, išmaišyti ir aptepti blauzdeles. Jas marinuoti šaltai 1-2val. Kepti 200C, 40min (praėjus pusei kepimo laiko blauzdeles apversti.)

KOMENTARAS: Man asmeniškai tai pačios skaniausios orkaitėje keptos blauzdelės. Blauzdeles kepti orkaitės skardoje ant užlengtais kraštais folijos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą