GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-01-28
KNIEDLIKAI SU PATISONU
500g gryno svorio patisonas
250g bulvių
1 mažas svogūnas
2 maži kiaušiniai
130g fermentinio sūrio
1,5-2 stiklinės miltų
Padažui:
Grietinės
Prieskonių
Supjaustytą patisoną ir bulves apvirti 15min nedideliame kiekyje vandens. Nukošti, pertrinti, įmušti kiaušinių trynius, sudėti tarkuotą sūrį. Jei masė per skysta įberti miltų. Sudėti iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišyti. Suformuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir kepti įkaitintame aliejuje.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: nemanau, kad kada bandysiu kepti dar kartą, nes per daug darbo ir rezultatas nėra toks kaip tikėjausi. Man asmeniškai buvo skanūs tik šilti, nors kitiems patiko ir šalti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą