GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-01-28
BATONAS PRADEDANTIEMS
1 stiklinė šilto vandens
1 v.š. cukraus
7g sausų mielių
1 a.š. druskos
8 v.š. aliejaus
3 stiklinės miltų
Mieles ištirpinti kartu su cukrumi šiltame vandenyje. Pastatyti šiltai 10min, kad suputotų. Tada sumaišyti su likusiais produktais. Suformuoti kamuolį, dėti į aliejumi pateptą indą ir pastatyti 1val šiltai, kol dvigubai pakils tešla. Ją padalinti į dvi lygias dalis, perminkyti ir iškočioti blyną. Gautą blyną susukti į volelį. Abu volelius dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi, uždengti rankšluoščiu ir pastatyti šiltai dar 40-50min.
Iškilusius batonus įpjauti aštriu peiliu. Kepti 200C, 20-25min.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: tešlą kildinu orkaitėje 40C, 20-25min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą