
300g pieniško šokolado su lazdyno riešutais
250g sviesto
180g miltų
Žiupsnelis druskos
250g cukraus
3 v.š. kakavos
5 kiaušiniai
100g balto šokolado
Pienišką šokoladą su sviestu ištirpinti dubenyje pastačius jį ant verdančio puodo su vandeniu. Kiaušinius truputėli paplakti su cukrumi, supilti atvėsusią šokolado-sviesto masę ir išmaišyti. Įsijoti miltus sumaišytus su kakava, druska ir išmaišyti. Supilti į 23cm skersmes kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir į masę įspausti po gabalėlį sulaužyto balto šokolado.

Kepti 180C, 25-30min. Svarbiausia neperkepti. Atvėsinti ir laikyti šaldytuve.

Šaltinis: originalus receptas
Papildomai aplietas pienišku šokoladu (100g) ir papuoštas balto šokolado drugeliais (50g):

KOMENTARAS: Labai sotus ir begalo skanus. Nusprendžiau, kad jis per skanus ir per tobulas, kad būtų priskirtas prie pyragų, todėl jis čia tarp tortų, o ir dariau aš jį kaip tortą.
Mes nemėgstam juodo šokolado, dėl to gaminau su pienišku. Tik jis nespėjo pastovėti šaldytuve, todėl blogai pjaustėsi. Kitą dieną buvo dar skanesnis, o trečios taip ir nesulauke, nes buvo suvalgytas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą