GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-08

SKYSTA KARAMELĖ



300g smulkaus cukraus
50g sviesto
200ml grietinėlės

Į kuo platesnę keptuvę vienodu sluoksniu supilti cukrų ir kaitinti kol pasidarys skysta karamelė, nukelti nuo ugnies sudėti sviestą, išmaišyti ir kaitinti iki užvirimo. Sumažinti kaitrą ir maišant po truputį supilti grietinėlę. Pastoviai maišyti kol masė taps vienalytė. Supilti į stiklainį ir atvėsusią laikyti šaldytuve.


KOMENTARAS:  Puikiai tinka, ne tik prie ledų, bet ir prie blynų, tortų lakštų sutepimui, kitų desertų.

2 komentarai:

  1. kiek laiko nesugenda tokia karamelė?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kažkur skaičiau, kad laikant šaldytuve iki 2 savaičių, bet iš praktikos galiu pasakyti, kad galima laikyti šaldytuve iki vieno mėnesio.

    AtsakytiPanaikinti