GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-08

BUROKĖLIAI KEPTI FOLIJOJE



4-5 vidutiniai burokėliai
2 v.š. sviesto
2 v.š. alyvuogių aliejaus
3-4 skiltelės česnako
Druskos

Burokėlius nulupti ir supjaustyti šiaudeliais. Sudėti ant dvigubo folijos lapo vidurio, uždėti sviestą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, uždėti luptas arba neluptas o traiškytas česnako skilteles, apibarstyti druska, gerai užspausti viršų suformuojant kaip lauknešėlį. Kepti 200C, 40-50min.

Kitas variantas: burokėliai kartu ir kotais



KOMENTARAS:  man mėgstančiai burokėlius, tai tikras atradimas. Juos labai mėgsta valgyti vaikai, tiesiog šiaip vienus. Man jie skanūs šilti, tik ištraukti iš orkaitės. Labai tinka prie mėsos.
Galima naudoti ir jaunus burokėlius, jų lupti nereikia, tik gerai nušveisti šiurkščiąja kempinės puse, paliekant 2 cm kotų. Jauni kepami 200C, 30-40min.
Manau, kad galima taip išsikepti ir lauže, kaip ir kepamos bulvės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą