GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-08

ŽUVIES PYRAGAS PAGAL JAMIE OLIVER

800-900g žuvies filė 
5 vidutinės bulvės
2 kiaušiniai
3 saujos špinatų
1-2 a.š. alyvuogių aliejaus
Padažui:
200-300ml grietinėlės
1 vidutinė morka
1 vidutinis svogūnas
200g fermentinio sūrio
1-2 a.š. angliškų garstyčių
2 saujos pjaustytų petražolių
1 maža citrina
Druska, pipirai

Kiaušinius išvirti. Bulvės išvirti ir sugrūsti, kai jos verda likus 10min ant puodo vietoj dangčio uždėti metalinį sietelį ir sudėti gerai nuplautus špinatus, kad išvirtų ant garų. Špinatus galima išvirti ir kitame garų puode.
Padažui morką su svogūnu apkepti, supilti grietinėlę, kai užvirs suberti tarkuotą sūrį, sudėti garstyčias, pjaustytas petražoles ir suberti prieskonius. Išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Kai padažas pravės supilti citrinos sultis ir išmaišyti.
Žuvį supjaustyti stambiais gabalais, sudėti į kepimo indą, uždėti apvirtus špinatus, skiltelėmis pjaustytus kiaušinius, užpilti padažu. Į bulvių košę įpilti alyvuogių aliejaus, įberti druskos, pipirų ir sudėti ant žuvies su špinatais ir užpiltu padažu. Košės lyginti nereikia, o tiesiog sukrėsti, kad pyragas galėtų kvėpuoti.
Kepti 200C, 25-30min.

Šaltinis laida per tv

KOMENTARAS: špinatų nedėjau, nes neturėjau. Vietoj petražolių naudojau džiovintą salierą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą