GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-04-15

PIKANTIŠKI SALDŪS RIEŠUTAI


3 stiklinės riešutų
1,5 stiklinės vandens
1 stiklinė cukraus
1 a.š. druskos
Prieskoniai:
0,5 a.š. malto cinamono
0,5 a.š. malto imbiero
0,4 a.š. malto kardamono
Į keptuvė aukštais kraštais suberti riešutus, cukrų, druską, supilti vandenį išmaišyti ir kaitinti ant aukštos temperatūros kol užvirs, tada vis pamaišant kepti kol vanduo beveik išgaruos ir pasidarys panašus į sirupą (~10min). Prieskonius sumaišyti mažame indelyje. Suberti į keptuvę ir pastoviai maišant kepti kol visiškai išgaruos vanduo (~5min). Kai jau nebėra sirupo išjungti keptuvę, dar kartą gerai išmaišyti ir tolygiai paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės kepimo skardos. Pilnai ataušinti. Laikyti hermetiškame inde.
ĮSPĖJIMAS: kol riešutai kepa elkitės atsargiai, neapsitaškykite sirupu ir nelieskite riešutų kol kepa ir iškart paskleidę ant kepimo popieriaus.

Šaltinis laida „5 Ingredient“ su Claire Robinson receptas ir video

KOMENTARAS: pavojingai skanūs. Prieskonius galite naudoti pagal savo skonį, labai tinka ir čili pipirai. Paskutini kartą dėjau 2 a.š. saldžios raudonosios paprikos ir 0,5 a.š. uoginės paprikos prieskonių mišinį. Vienas patarimas - nepadauginkit prieskonių. Naudojau riešutų mišinį: migdolus, žemės riešutus, anakardžius, lazdyno riešutus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą