
3 stiklinės riešutų
1,5 stiklinės vandens
1 stiklinė cukraus
1 a.š. druskos
Prieskoniai:
0,5 a.š. malto cinamono
0,5 a.š. malto imbiero
0,4 a.š. malto kardamono
Į keptuvė aukštais kraštais suberti riešutus, cukrų, druską, supilti vandenį išmaišyti ir kaitinti ant aukštos temperatūros kol užvirs, tada vis pamaišant kepti kol vanduo beveik išgaruos ir pasidarys panašus į sirupą (~10min). Prieskonius sumaišyti mažame indelyje. Suberti į keptuvę ir pastoviai maišant kepti kol visiškai išgaruos vanduo (~5min). Kai jau nebėra sirupo išjungti keptuvę, dar kartą gerai išmaišyti ir tolygiai paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės kepimo skardos. Pilnai ataušinti. Laikyti hermetiškame inde.
ĮSPĖJIMAS: kol riešutai kepa elkitės atsargiai, neapsitaškykite sirupu ir nelieskite riešutų kol kepa ir iškart paskleidę ant kepimo popieriaus.
Šaltinis laida „5 Ingredient“ su Claire Robinson receptas ir video
KOMENTARAS: pavojingai skanūs. Prieskonius galite naudoti pagal savo skonį, labai tinka ir čili pipirai. Paskutini kartą dėjau 2 a.š. saldžios raudonosios paprikos ir 0,5 a.š. uoginės paprikos prieskonių mišinį. Vienas patarimas - nepadauginkit prieskonių. Naudojau riešutų mišinį: migdolus, žemės riešutus, anakardžius, lazdyno riešutus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą