GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-08

VANILINIS LEDŲ TORTAS „VULKANAS“



120g sausainių „Selga“ su klevų sirupu
1 dėžutė (240g) vaflinių vamzdelių su vaniliniu kremu „Dzūkija“
900ml 36% grietinėlės
450ml 12% grietinėlės
150g cukraus
2 v.š. vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
Papuošimui:
100g anakardžių riešutų
3 v.š. cukraus
Skystos karamelės

Apvalią kepimo formą iškloti maistine plėvele. Dugne sudėti gabalėliais laužytus sausainius. Palei kraštą sustatyti vaflinius vamzdelius.
700ml 36% grietinėlės supilti į puodą, suberti cukrų, druską ir maišant kaitinti ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Nuimti nuo ugnies įmaišyti vanilinį cukrų ir supilti likusią grietinėlę. Išmaišyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Ledus pastatyti šaldymo kameroje ir kas 30min 3-4 kartus išplakti mikseriu. Paskutinį kartą išplakus supilti į formą ant sausainių.
Anakardžius pakepinti, prieš baigiant apibarstyti cukrumi, geria išmaišyti, nukelti nuo ugnies ir atvėsinti.
Gerai apstingusį tortą aptepti karamele ir apibarstyti pilnai atvėsusiais riešutais.
Tortą palikti šaldiklyje per naktį.


KOMENTARAS:  Kitą kartą darysiu formoje nenuimamais kraštais, nes labai sunku iškloti maistine plėvele, kad neprabėgtų. Maistinę plėvelę būtina įkloti, nes kitais bus labai sunku išimti iš formos. Kad lengviau stovėtų vafliniai vamzdeliai kraštą truputėlį patepiau sviestu. Skystos karamelės receptas čia (sunaudojau puse nurodyto kiekio).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą