GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-08

GRAIKIŠKA PICA



400g miltų
7g sausų mielių
1 v.š. cukraus
250ml šilto vandens
1 a.š. druskos
1 a.š. česnako granulių
1 a.š. baziliko
3 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdaras:
2 vidutiniai pomidorai
250g fermentinio sūrio
100g fetos sūrio
80g žalių alyvuogių
Sauja šviežių špinatų
1 mažas mėlynas svogūnas
Padažas:
100g natūralaus jogurto arba jogurtinės grietinės
5 skiltelės česnako
1 sauja špinatų

Vandenyje ištirpinti mieles su cukrumi, kol suputos. Dubenyje sumaišyti miltus, prieskonius, druską ir aliejų, supilti mieles, išmaišyti šaukštu, vėliau minkyti rankomis ~10min. Tešla paliekama šiltai kol padvigubės. Iškilusią tešlą dar kartą išminkyti ir iškočioti per visą orkaitės skardą paplotį. Aptepti moliūgų/cukinijų padažu arba majonezo/pomidorų padažu. Sudėti griežinėliais pjaustytus pomidorus ir svogūną, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti 200C, 10min, tada sudėti kubeliais pjaustytą fetos sūrį, alyvuoges, špinatus ir po šaukštą paskirstyti padažą. Kepti 200C, 10min
Padažui smulkiai supjaustyti špinatus, išspausti česnako skilteles ir sumaišyti su jogurtu.

KOMENTARAS: Minkštas, purus picos paplotis. Labai patiko padažas. Jei nenorite, kad labai jaustųsi česnakas dėkite 2 skilteles. Man tai ideali graikiška pica.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą