GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-08

PAPRASTAS VARŠKĖS KEKSAS



300g miltų
100g sviesto
200g cukraus
4 kiaušiniai
300g varškės
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių

Sviestą  išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišyti. Įmaišyti pertrintą varškę. Įmaišyti sviestą. Suberti persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir išmaišyti. Kepti 200C, ~50min.


Šaltinis originalus receptas


KOMENTARAS:  paprastas keksas tinkantis tiek prie arbatos, tiek prie puodelio pieno. Aš dėjau 100g baltojo ir 100g nerafinuoto melasos cukraus. Jį buvo sunku išmaišyti masėje, nes labai drėgnas, bet skoniui tai nekenkė.  Jei mėgstate galite papildomai įdėti razinų ar įberti aguonų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą