GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-09-01

RIEŠUTINIS PRAHOS PYRAGAS


Tešla:
250g miltų
7g sausų mielių
1 kiaušinio trynys
60ml šilto pieno
30g cukraus
60g minkšto sviesto
Žiupsnelis druskos
Įdaras:
200g maltų riešutų
60g cukraus
25g tarkuoto šokolado
2 v.š. brendžio
1 kiaušinio trynys ir 2 baltymai
Žiupsnelis cinamono
4-5v.š. pieno
Aptepimui ir apibarstymui:
Pieno
Cukraus

Šiltame piene išmaišyti mieles su šaukštu cukraus ir leisti suputoti. Į dubenį suberti persijotus miltus ir likusius tešlos ingridientus, supilti mieles ir išminkyti tešlą. Palikti kol padvigubės. Aš kildinu 40-50C orkaitėje 20-25min.
Įdarui sumaišyti visus ingridientus išskyrus baltymus. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sumaišyti su anksčiau gauta mase.
Tešlą iškočioti stačiakampiu, paskleisti įdarą (palikti kraštus, kad vyniojant nebyrėtų įdaras) ir susukti iš abiejų pusių iki pusės. Įdėti į pailgą kekso formą ir leisti pakilti kambario temperatūroje 30min. Aptepti pienu ir apibarstyti cukrumi.  Kepti 180C, 25min.


KOMENTARAS:  Skaniausia su graikiškais riešutais ir migdolais. Su žemės riešutais nepatiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą