GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-08-16

ADJARULI KHACHAPURI (gruziniška sūrio duona)


2vnt:
300g miltų
4g sausų mielių
150ml drungno vandens
40g saulėgrąžų aliejaus
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
200g brinzos sūrio
Šlakelį vandens
Žiupsnelis miltų
2 kiaušinių tryniai
20g sviesto

Į dubenį suberti miltus, druską, mieles, supilti vandenį ir aliejų, užminkyti tešlą ir palikti bent 30min šiltai. Įdarui rankomis sutrupinti sūrį, įpilti šlakelį vandens, įberti žiupsnelį miltų ir išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis, iš kiekvienos iškočioti po apskritimą, užlenkti kampus, juos užspausti, kad gautųsi laivelio forma. Į vidų sudėti sūrį ir kepti 220C ~15min. Ištraukti iš orkaitės, į laivelio vidurį padėti kiaušinio trynį ir dar pakepti 1min. Iškepusį dėti į serviravimo lėkštę ir uždėti gabalėlį sviesto.


KOMENTARAS:  adjaruli – tai laivelio formos chačiapuris, prieš baigiant kepti pagardinamas kiaušiniu ir sviestu. Patiekiamas karštas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą