GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-09-01

Šiandieną mažasis jubiliejus - 300-asis receptas, tai

VIŠTIENA SU RYŽIAIS IR DARŽOVĖMIS

600-700g vištų blauzdelių be kaulo
1 didelė morka
1 didelis svogūnas
2/3 puodelio ryžių
1,5 puodelio daržovių sultinio
Prieskonių

Vištieną bent pusvalandžiui pamarinuoti prieskoniuose ir apkepti keptuvėje. Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti kubeliais ir abu apkepti keptuvėje, prieš baigiant supilti nuplautus ryžius ir pakepti 1min. Į kepimo indą sudėti daržoves su ryžiais, uždėti vištieną, užpilti sultiniu ir kepti 200C, 35min.

KOMENTARAS:  taip kepu ne tik vištieną, bet ir triušieną, kuri ir pavaizduota nuotraukoje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą