GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-09-01

SAUSAINIAI „KAPUČINO“




100g minkšto sviesto
3v.š. kapučino kavos
4v.š. cukraus
1 kiaušinis
130g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
70g juodojo šokolado
80g smulkintų riešutų

Kapučino kavą užpilti 1v.š. karšto vandens, išmaišyti ir palikti, kad pravėstų. Sviestą ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, supilti kavą, suberti persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Suberti smulkintus riešutus, smulkintą šokoladą ir išmaišyti. Gautą masę 10-15min palaikyti šaldytuve. Drėgnomis rankomis formuoti mažus kamuoliukus, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos ir kepti 180C, 10-15min. Tarp sausainių palikti tarpus, nes kepant plečiasi.


KOMENTARAS:  gavosi 12vnt sausainių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą