GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-10-23

FARŠO VYNIOTINIS SU DARŽOVĖMIS IR BRINZOS SŪRIU

500g kiaulienos faršo
1 kiaušinis
1 maža morka
1 mažas svogūnas
2 skiltelės česnako
2 saujos žirnelių
100g brinzos sūrio
Prieskoniai

Morką ir svogūną supjaustyti mažais kubeliais ir apkepti. Įmaišyti žirnelius ir smulkiai supjaustytą česnaką. Faršą sumaišyti su kiaušiniu ir prieskoniais. Ant folijos lakšto iš faršo mišinio padaryti pailgą blyną, ant jo paskleisti daržoves ir kubeliais pjaustytą brinzos sūrį, folijos pagalba suvynioti į ją ir kepti 180C, 45-50min.

KOMENTARAS:  galima naudoti įvairias daržoves ir fermentinį sūrį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą