GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-10-23

PAPRASTAS SŪRIO TORTAS



Pagrindas:
300g paprastų sausainių
80g lydyto sviesto
Įdaras:
1kg vanilinės arba paprastos „President“ varškės arba kreminio sūrio
5 kiaušiniai
50g cukraus pudros
2 a.š. vanilinio cukraus
1-2 v.š. citrinos sulčių
Papuošimui:
Kepintų žemės riešutų
Balto šokolado

Sausainius sumalti virtuviniu kombainu, supilti lydytą sviestą ir gerai išmaišyti. Suberti į kepimo skardą ir spaudžiant suformuoti pagrindą. Pastatyti į šaldytuvą.
Kremui varške sumaišyti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, t.p. citrinos sultimis. Atsargiai po vieną įmaišyti kiaušinius. Gautą masę supilti ant sausainių pagrindo ir kepti 170C, ~1val. Iškepus atvėsinti, apibarstyti kepintais žemės riešutais, skystu baltu šokoladu išpiešti groteles ir per naktį palikti šaldytuve, kad galutinai subręstų. 

KOMENTARAS:  naudojau 23cm skersmens nuimamais kraštais kepimo formą. Jei nemėgstate riešutų, prieš patiekiant galima papuošti įvairiomis uogomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą