GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-02-07
BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU KIAULIENOS FARŠU
1kg bulvių
400-500g kiaulienos faršo
2 kiaušiniai
3 v.š. aliejaus
1 stiklinė pieno
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
Prieskoniai
Bulves nuskusti ir sutarkuoti, taip pat kartu su bulvėmis sutarkuoti svogūną ir česnaką. Į gautus tarkius supilti karštą pieną ir išmaišyti. Įmušti kiaušinius, supilti aliejų, suberti prieskonius ir išmaišyti. Faršą apkepame keptuvėje. Į kepimo formą sudedame apkepintą faršą, užpilame tarkio mase ir kepame 200-220C temperatūroje apie 1val.
KOMENTARAS: Man labiau patinka, kai apkepintas faršas sumaišomas su bulvių tarkiu ir tik tada supilamas į kepimo formą. Kepu formoje 23cm*34cm. Kepimo pradžioje uždengiu folija, o prieš baigiant kepti nuimu, kad viršus paskrustų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą