GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-02-07
KEKSAS “ZEBRIUKAS”
150g margarino arba sviesto
200g cukraus
250g miltų
4 kiaušiniai
200g grietinės
3 v.š. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti ištirpintą margariną arba sviestą, grietinę ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais, suberti į masę ir gerai išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis, į vieną iš jų suberti kakavą ir gerai išmaišyti. Į formą dėti šaukštą baltos, šaukštą rudos tešlos, kad atrodytų taip kaip spalvos šachmatų lentoje. Ant viršaus kur buvo balta tešla dėti rudą ir atvirkščiai, kur buvo ruda tešla dėti baltą. Kepti 35-40min, 180C.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Skanus, nesausas keksas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą