GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-02-07
KARŠTAS LAVAŠAS SU ĮDARU
1 lavašas
6 maždaug 8cm skersmens kepti karbonadai
3 dideli pomidorai
250g pekino kopūsto
4 marinuoti vidutinio dydžio agurkai
100-150g sūrio
3- v.š. majonezo
Padažui:
2-3 skiltelės česnako
2-3 v.š. majonezo
4-5 v.š. grietinės
Lavašą ištepti majonezu, ant jo sudėti juostelėm pjaustytus pekino kopūstus, kubeliais pjaustytus pomidorus ir karbonadus, griežinėliais pjaustytus agurkus ir tarkuotą sūrį.
Susukti
Kepti orkaitėje 20min, 200C temperatūroje. Į iškepusio lavašo vidų supilti padažą.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: dariau pirmą kartą, tai nelabai žinojau kiek reik įdaro. Kitą kart darydama jei suksiu taip kaip nuotraukose tai dėsiu 3 kart mažiau įdaro. O jei dėsiu tiek įdaro kiek recepte, tai jį sudėsiu tik lavašo viduryje ir tik tada susuksiu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą