GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-02-07
SPURGYTĖS
0,5l kefyro
3v.š. cukraus
13 v.š su kaupu miltų
2 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
Aliejaus
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti kefyrą, kepimo miltelius, druską, miltų dėti tiek, kad masė būtų tirštesnė nei blynams. Gautą masę kabinti šaukštu ir kitu šaukštu padedant nukristi tešlą įleisti į verdantį aliejų.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Greitai pagaminamos. Spurgytės gaunasi įvairių formų. Puikiai tinka šventiniam vaikų stalui.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą