GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-08

VARŠKĖS PYRAGAS su pudingu


Tešla:
180g margarino
1,5 stiklinės miltų
1 v.š. grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cukraus
Įdaras:
400-500g varškės
0,5 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
1 pakelis vanilinio pudingo

Margariną išlydyti, į atvėsusį įmaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, grietinę ir išminkyti tešlą. Tešlą padalinti į dvi dalis iš kurių vieną dalį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldymo kamerą, iš antrosios dalies iškočioti ploną lakštą ir iškloti kepimo formą. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti per sietelį pertrintą varškę, grietinę, vanilinį pudingą ir išmaišyti. Gautą masę paskleisti ant tešlos lakšto. Iš šaldymo kameros išimtą tešlą sutarkuoti arba susmulkinti pirštais ir gautus trupinius tolygiai paskirstyti ant varškės sluoksnio.

Kepti 45-50min, 180C.


Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Pabandymui kepiau keturkampėje formoje 23cm*34cm 35min., kad būtų nestoras ir išeitų daugiau gabalėlių. Vien dėl spalvos naudojau avietinį pudingą. Ant viršutinio tešlos sluoksnio užbarsčiau smulkintų lazdyno riešutų, kurie davė labai gerą skonį. Naudojau paprastą varškę, bet per sietelį nepertryniau. Apibarsčiau cukraus pudra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą