
Tešla:
180g margarino
1,5 stiklinės miltų
1 v.š. grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cukraus
Įdaras:
400-500g varškės
0,5 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
1 pakelis vanilinio pudingo
Margariną išlydyti, į atvėsusį įmaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, grietinę ir išminkyti tešlą. Tešlą padalinti į dvi dalis iš kurių vieną dalį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldymo kamerą, iš antrosios dalies iškočioti ploną lakštą ir iškloti kepimo formą. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti per sietelį pertrintą varškę, grietinę, vanilinį pudingą ir išmaišyti. Gautą masę paskleisti ant tešlos lakšto. Iš šaldymo kameros išimtą tešlą sutarkuoti arba susmulkinti pirštais ir gautus trupinius tolygiai paskirstyti ant varškės sluoksnio.

Kepti 45-50min, 180C.

Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Pabandymui kepiau keturkampėje formoje 23cm*34cm 35min., kad būtų nestoras ir išeitų daugiau gabalėlių. Vien dėl spalvos naudojau avietinį pudingą. Ant viršutinio tešlos sluoksnio užbarsčiau smulkintų lazdyno riešutų, kurie davė labai gerą skonį. Naudojau paprastą varškę, bet per sietelį nepertryniau. Apibarsčiau cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą