GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-08

SAUSAINIAI „PUKUČIAI“


200g sviesto
250g miltų
200g cukraus
2 kiaušiniai
1-2 a.š. kepimo miltelių
150g. dribsnių su medumi

Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti minkštą sviestą ir labai gerai išsukti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Masė gaunasi minkšta. Ją reikia imti šaukštu ir apvolioti dribsniuose. Gautą sausainiuką dėti ant orkaitės kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Palikti tarpelius, nes sausainiai pučiasi.

Kepti 12-15min, 180C.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Purūs, minkšti, tiesiog tirpsta burnoje. Skaniausi kepti tą pačią dieną. Puiki išeitis netikėtiems svečiams, nes labai greit paruošiami ir iškepami. Dribsnius naudojau paprastus be medaus, bet su medumi būtų dar skaniau. O svarbiausia nereikia minkyti tešlos!Kepiau ventiliatoriaus funkcija iškart abi skardas. Gavosi 25 sausainiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą