GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-03

NETIKRAS ZUIKIS


500-700g kiaulienos faršo
2 kiaušiniai
1 nedidelis svogūnas
3 skiltelės česnako
1 didelė morka
2 v.š. džiuvėsėlių arba 200g. virtų ryžių
Prieskoniai
Sūrio “kailiukui”
2 lauro lapai zuikio ausytėm
2 didelės razinos zuikio akutėms

Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti kubeliais (jei turite jėgos galima išspausti per česnako spaustuvą, bus skaniau), susmulkinti česnaką. Į kiaulienos faršą sudėti tarkuotas morkas, supjaustytą svogūną ir česnakus, įmušti kiaušinius, suberti džiuvėsėlius arba virtus ryžius ir prieskonius. Gerai išmaišyti ir suformuoti didelį kotletą su nosyte ir uodegą. Zuikio nugaroje padaryti tris skylutes, tam kad kepant nesutrūkinėtų.

Kepti 45-50min, 200C.


KOMENTARAS: Prieš baigiant kepti zuikio kūnelį apibarstyti tarkuotu sūriu, kad atrodytų kaip kailiukas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą