
500-700g kiaulienos faršo
2 kiaušiniai
1 nedidelis svogūnas
3 skiltelės česnako
1 didelė morka
2 v.š. džiuvėsėlių arba 200g. virtų ryžių
Prieskoniai
Sūrio “kailiukui”
2 lauro lapai zuikio ausytėm
2 didelės razinos zuikio akutėms
Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti kubeliais (jei turite jėgos galima išspausti per česnako spaustuvą, bus skaniau), susmulkinti česnaką. Į kiaulienos faršą sudėti tarkuotas morkas, supjaustytą svogūną ir česnakus, įmušti kiaušinius, suberti džiuvėsėlius arba virtus ryžius ir prieskonius. Gerai išmaišyti ir suformuoti didelį kotletą su nosyte ir uodegą. Zuikio nugaroje padaryti tris skylutes, tam kad kepant nesutrūkinėtų.

Kepti 45-50min, 200C.


KOMENTARAS: Prieš baigiant kepti zuikio kūnelį apibarstyti tarkuotu sūriu, kad atrodytų kaip kailiukas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą