GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-03

VARŠKĖS PYRAGAS su džiovintomis slyvomis


Tešla:
180g sviesto
1,5 stiklinės miltų
1 v.š. grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
Įdaras:
400-500g varškės
1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
1 pakelis vanilinio cukraus
2 v.š. aguonų
16 džiovintų slyvų

Sviestą išlydyti, į atvėsusį įmaišyti miltus, kepimo miltelius, grietinę ir išminkyti tešlą. Tešlą padalinti į dvi dalis iš kurių vieną dalį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldymo kamerą, iš antrosios dalies iškočioti ploną lakštą ir iškloti kepimo formą. Kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi ir sudėti į per sietelį pertrintą varškę, sudėti grietinę, aguonas ir išmaišyti. Gautą masę paskleisti ant tešlos lakšto ir ant viršaus sudėlioti džiovintas slyvas.

Iš šaldymo kameros išimtą tešlą sutarkuoti arba susmulkinti pirštais ir gautus trupinius tolygiai paskirstyti ant varškės ir džiovintų slyvų sluoksnio.
Kepti 45-50min, 180C.


Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: tešla gaunasi nesaldi, tad galima įdėti cukraus (aš nedėjau). Aš netryniau varškės per sietelį, nes dėjau grūdėtą. Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.

3 komentarai:

  1. Pirmiausia tai labai sveikinu su pajautimu, kad gamini su meile :) O dar labiau, kad tos meiles rezultatais daliniesi su visais. Viskas labai gražiai ir skaniai atrodo, bet pirmiausiai tai išbandysiu pyragą su slyvomis. Mmmmm.... kaip skaniai jis atrodo...:) Sėkmės kulinariniuose ieškojimuose!!!
    P.S. nesu specialistė maisto fotografavimo (kiek žinau - labai nelengva nufotografuoti taip, kad perteikti patiekalo grožį ir skonį), bet gal pamėginčiau foto daryti šviesesniame fone.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už sveikinimą ir pirmąjį komentarą!:) Neapsigauk pyragas skaniai atrodo, bet iš tikrųjų nėra saldus, tad jei mėgsti saldžiai įdėk cukraus ir į tešlą! O dėl nuotraukų kokybės sutinku 100% man taip pat pertamsios, bet kad namuose visi baldai tokie, reiks arba baldus keisti arba kiekvieną kart fotografuojant staltiesę lyginti:))))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha, ačiū už patarimą, ko gero įdėsiu bent šiek tiek cukraus, nors nemėgstu saldžiai, bet visgi pyragas. Vienžo... parašysiu kas gavosi ;)

    AtsakytiPanaikinti