GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-03

AIRIŠKI KEKSIUKAI


250g margarino arba sviesto
200g cukraus
300g miltų
3 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių

Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti ištirpintą margariną arba sviestą, miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
Kepti 20-25min, 180C.

Pamirkytas į išlydytą šokoladą:

Aptepti vyšnių džemu ir papuošti plakta grietinėle

Į tešlą dėta aguonų, akytės iš džiovintų papajų

KOMENTARAS: Aš dedu 100g sviesto ir 150g margarino. Kad keksiukai būtų skanesni visada dedu aguonų arba razinų arba smulkintų riešutų arba džiovintų vaisių arba kokoso drožlių arba džiovintų spanguolių arba šokolado arba mėlynių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą