
Tešla:
380 g sausainių
120 g tirpinto sviesto
4-5 v. š. cukraus pudros
6 v. š. maltų riešutų
2 v. š. kakavos
4 v. š. pieno
Kremas:
150 g cukraus pudros
150 g sviesto
1 trynys
4 v. š. romo
Arba
Kremas:
0,5 indelis kondensuoto pieno
200 g sviesto
Sausainius sumalti, supilti tirpintą sviestą, cukraus pudrą, smulkintus riešutus, kakavą, pieną ir gerai išmaišyti.

Paimti norimą formelę (aš dariau su didesniu stikliuku) į jį įdėti maišelį (tada labai lengvai išsiims tešla), sudėjus tešlą gerai suspausti ir paėmus už maišelio kraštų ištraukti iš formos.

Sustatyti į lėkštę ir apibarstyti cukraus pudra.

Jei darysit su įdaru, tai suspaudus tešlą viduryje pagaliuku ar šaukšteliu padaryti duobutę ir įdėti įdaro, kad jis neišbėgtų dedant į lėkštę “avilį” pastatyti ant apvalaus sausainio.
2 variantas
20g razinų, 20g džiovintų spanguolių, 35g graikiškų riešutų + visi likę produktai kaip 1 variante. Razinas, spangules ir riešutus dėti į sumaltus sausainius ir dar pamalti kol pasidarys vientisa masė. Gautus sausainius aplieti šokoladu.

Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: labai skanūs ir greitai paruošiami sausainiai nelauktiems svečiams neskaičiuojantiems kalorijų:)
O aš gal ir keista, bet nieko panašaus nesu dariusi, bet atrodo labai skaniai :) Jau dabar užsinorėjau.
AtsakytiPanaikintiNa nieko čia keisto, aš pati pirmą kart dariau ir labai patiko, nes tik viską sumaišai ir formeles padarai, nereik nei tešlos kočiot, nei kept.
AtsakytiPanaikinti