
500-540g varškės
3 v.š. sviesto
6 v.š. cukraus
4 kiaušiniai
4 v.š. manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
Manus užmerkti piene ir palikti kol pabrings. Baltymus atskirti nuo tryniu ir išplakti iki standžių putų. Kitame inde trynius išplakti su cukrumi, supilti tirpintą sviestą, išbrinkusius manus, sukrėsti varškę ir gerai išmaišyti. Į masę sudėti baltymus, atsargiai išmaišyti ir supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais apibarstytą skardą. Kepti 30-40min, 180C.

KOMENTARAS: į apkepą visadą dedu 2-3 v.š. aguonų ir kartais razinų. Kepu 20cm skersmens nuimamais šonais formoje. Gaunasi labai skanus apkepas, kuris papuoštas plakta grietinėle ir uogiene puikiai tiks pavaišinti svečius. Man jis skanus ir karštas ir šaltas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą