GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-20

VARŠKĖS APKEPAS


500-540g varškės
3 v.š. sviesto
6 v.š. cukraus
4 kiaušiniai
4 v.š. manų kruopų
0,5 stiklinės pieno

Manus užmerkti piene ir palikti kol pabrings. Baltymus atskirti nuo tryniu ir išplakti iki standžių putų. Kitame inde trynius išplakti su cukrumi, supilti tirpintą sviestą, išbrinkusius manus, sukrėsti varškę ir gerai išmaišyti. Į masę sudėti baltymus, atsargiai išmaišyti ir supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais apibarstytą skardą. Kepti 30-40min, 180C.


KOMENTARAS: į apkepą visadą dedu 2-3 v.š. aguonų ir kartais razinų. Kepu 20cm skersmens nuimamais šonais formoje. Gaunasi labai skanus apkepas, kuris papuoštas plakta grietinėle ir uogiene puikiai tiks pavaišinti svečius. Man jis skanus ir karštas ir šaltas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą