GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-02-20
ORKAITĖJE KEPTI KALAKUTIENOS KUKULIAI
600g kalakutienos faršo
1 kiaušinis
3 skiltelės česnako
3-42 v.š. džiūvėsėlių
1 morka
180-200g varškės kremo su žalumynais
0,5-1 stiklinė vandens
1 didelis raugintas agurkas
Prieskoniai
Kalakutienos faršą sumaišyti su kiaušiniu, išspaustu česnaku, džiūvėsėliais, burokine tarka tarkuota morka, prieskoniais, suformuoti kukulius ir apkepti keptuvėje. Į karščiui atsparų indą sudėti varškės kremą, įspausti griežinėlių puselėmis pjaustytą raugintą agurką, sudėti apkeltus kukulius
uždengti folija ir kepti apie 25-30min, 180-200C.
KOMENTARAS: Prieš baigiant kepti galima apibarstyti tarkuotu sūriu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą