GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-20

KIAULIENA „A LE KINIETIŠKAI“


300-400g kiaulienos sprandinės
1 v.š. medaus
1-2 a.š grūdėtų garstyčių
1 v.š. smulkintų lazdyno riešutų
1-2 skiltelės česnako
1 v.š. krakmolo
1 morka
prieskoniai

Mėsą supjaustyti mažais kubeliais, sudėti medų, grūdėtas garstyčias, smulkintus lazdyno riešutus, išspaustas česnako skilteles, krakmolą, prieskonius, viską gerai išmaišyti ir palikti 30min pasimarinuoti. Morkas susipjaustyti mažais kubeliais. Mėsą kepti keptuvėje po 5-10min sudėti morkas, pakepti 5min ir sumažinus ugnį dar 5-10min keptuvę uždengus dangčiu patroškinti.

KOMENTARAS: Būtų skaniau jei marinate naudotumėt sojų padažo, bet kadangi aš jo neturėjau buvo skanu ir be jo. O vietoj lazdyno riešutų tiktų ir graikiški.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą