
7kg moliūgo minkštimo
2-3kg obuolių
2-3kg cukraus
20 svarainių
Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais. Iš svarainių išimti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka. Į puodą sudėti obuolius, moliūgą, svarainius, apipilti cukrumi ir gerai išmaišyti. Virti 40-45min ant silpnos ugnies vis pamaišant. Supilstyti į stiklainius.
KOMENTARAS: Kadangi mūsiškis moliūgas svėrė apie 40kg ir buvo 1,5m skersmens, teko virti daug uogienės. Per kelis kartus išviriau maždaug 10l, tai iki šios dienos liko tik tiek kas matosi nuotraukoje. Man ji labai skani tinka ir prie blynų, ir prie varškės, ir dėti į pyragus, na žodžiu universali. Tiesa vietoj svarainių galima dėti citriną, tik ją reikėtu nuplikyti verdančiu vandeniu, kad nebūtų karti. Moliūgą galima tarkuoti burokine tarka arba pjaustyti kubeliais, asmeniškai man skaniau kai pjaustytas. Moliūgo ir obuolių santykį galima keisti. Pirmą kart aš dėjau po lygiai, o kitą kart kaip parašyta recepte, nes kai daugiau moliūgo man skaniau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą