GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-18

MOLIŪGŲ IR OBUOLIŲ UOGIENĖ


7kg moliūgo minkštimo
2-3kg obuolių
2-3kg cukraus
20 svarainių

Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais. Iš svarainių išimti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka. Į puodą sudėti obuolius, moliūgą, svarainius, apipilti cukrumi ir gerai išmaišyti. Virti 40-45min ant silpnos ugnies vis pamaišant. Supilstyti į stiklainius.

KOMENTARAS: Kadangi mūsiškis moliūgas svėrė apie 40kg ir buvo 1,5m skersmens, teko virti daug uogienės. Per kelis kartus išviriau maždaug 10l, tai iki šios dienos liko tik tiek kas matosi nuotraukoje. Man ji labai skani tinka ir prie blynų, ir prie varškės, ir dėti į pyragus, na žodžiu universali. Tiesa vietoj svarainių galima dėti citriną, tik ją reikėtu nuplikyti verdančiu vandeniu, kad nebūtų karti. Moliūgą galima tarkuoti burokine tarka arba pjaustyti kubeliais, asmeniškai man skaniau kai pjaustytas. Moliūgo ir obuolių santykį galima keisti. Pirmą kart aš dėjau po lygiai, o kitą kart kaip parašyta recepte, nes kai daugiau moliūgo man skaniau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą